Skip to main content

De oplossing voor nu,
met de visie van morgen.

WeCare Living ontwikkelt kwalitatief hoogstaande, permanente middenhuurwoningen op geschikte locaties in heel Nederland. WeCare Living wil samen met grondeigenaren, gemeenten en woningcorporaties het woningtekort op korte termijn duurzaam terugdringen, met oog voor mens en milieu.

Project
Development

Nederland zit in een wooncrisis. Er is een groot tekort aan woningen. De Rijksoverheid wil dat er 900.000 woningen worden gebouwd tot en met 2030. Een deel van het tekort heeft te maken met veranderende gezinssamenstelling: er is steeds meer behoefte aan kleine en betaalbare woningen voor kleine gezinnen en alleenstaanden. Zij zijn veelal op zoek naar middenhuur.

Onze toewijding aan duurzaamheid, maatschappelijke verantwoordelijkheid in combinatie met innovatief architectonisch ontwerp vormen de basis voor onze inspanningen. Uitgaande van “reversed engineering” en onze “two-stage approach” bieden we een korte termijn oplossing met een toekomstbestendige visie.

Wecare
Living
Modules

Aan de hand van een kansrijke toekomstige massa met reële schaal werken we een modulair stedenbouw-kundig plan uit. Uit dit beoogde eindvolume worden een aantal modules gebruikt die op korte termijn worden geplaatst. Middels reversed engineering creëren we een ‘two-stage approach’.

De meest innovatieve modulaire bouwtechnieken zijn geïntegreerd en vormen de basis van onze WCL Modules. Met slimme, efficiënte en gebruiks-vriendelijke indelingen. Van studio tot driekamerwoning, flexibel inzetbaar.

Op basis van ‘vergunning flexbewoning’ worden in de eerste fase de modules voor een tijdelijke periode van minimaal 10 jaar geplaatst. Hiermee wordt op korte termijn invulling gegeven aan de acute woonbehoefte. 
In samenwerking met gemeente en de grondeigenaar wordt gedurende de tijdelijke periode de bestemmingswijziging en onherroepelijke bouwvergunning verkregen. Uiteindelijk worden de hoogwaardige, slimme woonmodules herplaatst in de beoogde definitieve eindsituatie of hergebruikt op een nieuwe locatie.

Uitvoering in
twee stappen

Fase 1

Uit het beoogde eindvolume worden een aantal modules gebruikt die op de korte termijn worden geplaatst.

Fase 2

Zodra de bestemming en vergunningen onherroepelijk zijn, worden de woonmodules herplaatst in de beoogde definitieve eindsituatie.