NICOLAAS WITSENHUYS 3
AMSTERDAM


City Apartments

The eight apartments that REB has realised, following a thorough 18-month renovation, in the former Nicolaes Witsenhuys – named after the famous cartographer and former mayor Nicolaas Witsen – are outstanding because of their favourable location and generous outside space.  

Although centrally located, the Nicolaas Witsenstraat lies in a particularly peaceful area of the canals, within walking distance of both the Museumplein and the Spiegel Quarter, as well as the Utrechtsestraat and the Amstel river. This location provides an ideal radius with an abundance of cultural stages, charming cafes and restaurants, and also renowned schools and access to arterial roads.  

The extra-large apartments in the Nicolaes Witsenhuys provide an absolute opportunity for urban families looking for a spacious family home. Providing shelter from the bustling city centre and the luxury of having lots of private outside space. The Town House apartment has a large garden and the Penthouse apartment features a large sunny roof terrace. The intermediate apartments all have full-width balconies, creating pleasantly light and spacious residences.  

The communal main entrance on the first floor, to the residences on number 3, will receive sophisticated natural stone flooring and a central elevator and stairwell to all floors.The apartments (right side) on the first, second and third (attic) floor of the property, each have a floor area of approximately 65 square meters. They are all three identically laid – out as two-bedroom apartments, featuring two bath rooms, walk-in shower area and a single toilet.  

The apartments (left side) on the first, second and third (attic) floor, have a floor area of approximately 61 square meters. They are also identically laid – out as two-bedroom apartments, however featuring one bath room with walk-in shower and a single toilet.The intermediate apartments feature at the front of the property a large living room and an adjacent luxurious fitted open kitchen. Next to this, every apartment offers a laundry room, a cloakroom and, if possible, built-in wardrobes and storage space.  

The French doors leading to a full-width balcony on the backside, creating pleasantly light and spacious residences. The light attic apartments have the balcony adjacent to the living and dining room on the backside and a sunny roof terrace, accessible via the communal indoor staircase. Smooth-finished plastered walls, wood flooring, large skirting boards and atmospheric gas fire, these are just a few beautiful details characterizing the Nicolaes Witsenhuys apartments.  

All residences are equipped with new installations for water, gas, electricity, ventilation and also feature tailor-made cupboards, custom washbasin furniture and a custom kitchen. 

Brochure